Prof. dr Dragana Čukić

Prof. dr Dragana Čukić,

  • specijalista za sudsku medicinu, primarius

Poštovani izdavaču i uredništvu časopisa,

Imam veliko zadovoljstvo da čitam prvi broj novog Časopisa Vještak, čiji je osnivač i izdavač Centar za vještačenje iz B. Luke, a za izdavača g-din Dragan Salić, te posebnu čast da kažem par riječi o novom Časopisu.
Prije svega, iskrene čestitke za izlazak prvog broja Časopisa Vještak!
Dobro se sjećam jednoga dana 2002. godine, kada sam kao osnivač i glavni i odgovorni urednik časopisa Expertum forensis časopis Udruženja sudskih vještaka Crne Gore (USVCG), na poziv iz štamparije, otrčala tamo i prvi primjerak broja, još vruć i labav od štamparske obrade poljubila u korice! Osjećala sam se veličanstveno – moji saradnici i ja konačno vidimo plod mukotrpnog, dugog i teškog rada.
Zbog toga sam sigurna da se i organizatori izdavanja novog Časopisa Vještak iz B. Luke osjećaju upravo tako i imaju razloge za to.
Znam koliko je teško u današnje vrijeme stvoriti, a još teže održati i unaprijediti časopis ovakve vrste.
Često nedostaje novac, ideje, vrijeme, energija, za ovakve projekte, ali oni su zaista potrebni kao strukovna i naučna riječ jedne države
Časopis Vještak ima sve osobine koje obećavaju da će biti vrijedno i nezaobilazno štivo, ne samo za vještake , već i za pravnike, kao i za laike.
Na osnovu kvaliteta pročitanih radova, te imajući u vidu i sastav i kvalitet članova Izdavačkog i Redakcijskog odbora, kao i pravilo da radovi prolaze recenzije, sigurna sam da se radi o kvalitetnom časopisu, koji treba da bude prestižan časopis u zemlji – Bosni i Hercegovini.
Takođe smatram da će Časopis Vještak, svojim raznovrsnim i kvalitetnim sadržajima zainteresovati i osvojiti brojne čiteoce u zemlji i inostranstvu i biti redovan i nepresušan izvor stručnih i naučnih informacija, kako za vještake, tako i za sva druga zainteresovana lica.
Još jednom iskrene čestitke iz kišne Podgorice, uz obećanje da ću, u cilju podrške Vašeg projekta, dostaviti jedan svoj rad za sledeći broj Časopisa Vještak.

Prof. dr Dragana Čukić

24.02.2015. godine